Jdi na obsah Jdi na menu
 


kardinál Burke: Odolejte dekadentní teorii gender

kardinál Raymond Burke: "Potřebujeme katolíky bez kompromisů"

Kardinál Raymond Leo Burke, prefekt Apoštolské signatury, mluví s neomylnou jasností: "Na vzepření se zabíjení nenarozených dětí, umělému oplodnění a gender ideologii jsou potřeba nekompromisní katolíci. Ve výjimečném a velmi dlouhém rozhovoru pro měsíčník Radici Cristiane, který s ním vedl Roberto de Mattei, se kardinál katolickým způsobem vypořádal s horkými a kontroverzními záležitostmi současné doby, ve kterých si proti-církevní kruhy udržují stále rostoucí radikální kulturní nadvládu. Mluvil také o tom, jak je mysl Evropanů, už od mateřské školy skutečně vymývaná. " Už není čas se nečinně dívat, nebo hovořit o kompromisech. Stejně je nelegitimní rezignovat! Tichá rezignace tváří v tvář psychologické, morální a duchovní destrukci představuje formu kompromisu se zlem", říká kardinál.





Konzervativní kardinál ze Spojených států amerických vyzývá rodiče a učitele, aby se rozhodli jednat proti věcem, které jsou zahrnuty ve školních programech a osnovách, které způsobují "rány dětské nevinnosti." To zahrnuje programy, které chtějí už čtyřleté či pětileté děti učit o tom, že manželství by mělo mít "různé formy."

Katolíci by měli povstat proti perverznosti relativismu



"Konec ticha, konec úzkostí, konec zbabělostí. Je nevyhnutelné svědčit o Kristově pravdě, potvrdit přirozené právo, připomenout zdravou katolickou doktrínu a postavit se proti bujícím perverznostem relativizmu a sekularismu vůči Církvi, vůči životu a vůči rodině", řekl kardinál.

" Jistá laxnost v minulých dekádách umožnila vznik a posilnění falešných ideí. Boj proti pravdě, kráse a dobru byl boj ve své dnešní krutosti nepředstavitelný, kdyby polovičatost nevstoupila do Církve," řekl kardinál. "Označení "částečně katolický a "částečně katolík" je protiřečením," dodal kardinál Burke.

 

 

"Sebevědomé Ne" potratům je zapotřebí více než kdykoli předtím



Dnes je více než kdykoliv předtím nevyhnutelné "říct sebevědomé Ne potratům a antikoncepční mentalitě." V tomto smyslu je ještě více potřeba "hlasité Ne ke přijímání politiků, kteří jednají v rozporu s morálním zákonem, aby se předešlo svatokrádeži konzistentním jednáním, a aby se věřící ochránili před veřejnou ostudou"

Školy a rodiny by měly bez váhání "bojovat proti diktátu dekadentní gender teorie. Rodiče musí dohlížet na vzdělávání svých dětí tak, aby byly pravdivě vzdělávány v oblasti lidské sexuality, a aby byly chráněny před falešným poselstvím, které má být implementováno do škol a médií," řekl Burke. "Rodiče by měli zabránit tomu, aby se jejich děti účastnily hodin a mimoškolních aktivit, které nabourávají pravdu o přirozenosti člověka jako muže a ženy."

 

 

 

"Odolejte dekadentní teorii gender"



Kardinál se v rozhovoru zabýval i problémem genetické manipulace: "Je důležité zdůraznit, že odpor Církve vůči technikám umělého oplodnění je založený na konceptu přirozeného práva a ne na specifické katolické doktríně. Střízlivé myšlení chrání nedotknutelnost lidské důstojnosti a zrození lidského života."

Proti potratům a "homosexuálním manželstvím" kardinál vyzývá ke vznesení "hlasitých protestů" k vyjití do ulic proti takovým vládám, které porušují přirozené právo. Pochod za život v různých zemích je k tomu velmi vhodným nástrojem.

 

Obama urychlil šíření perverzních teorií



"Obamova vláda", řekl kardinál Burke, "přinesla urychlení perverzních teorií." Politika "amerických prezidentů se stává stále nepřátelštější vůči křesťanské civilizaci. Mnozí věrní katolíci se museli vypořádat se stále rostoucí perzekucí. Bohužel, je tu stále dojem, že významná část populace si pořádně neuvědomuje, co se v současné době děje."

Ve Francii obyvatelstvo odpovědělo nejjasněji: "Logo Manif pour tous je velmi silné. Míří na pravdu. To, co zavedli Francouzi je příkladem pro ostatní země. Občané musí být připraveni jednat." řekl kardinál Burke.

Celý osmistránkový rozhovor můžete najít v časopisu Radici Christiane, v italštině.

Převzato z
lifenews.sk, 19. března 2014 článek naleznete zde.

 

 

 

 

 

 

ČTĚTE TAKÉ:

muž a žena se doplňují

Pět shnilých jablek, která kazí západní společnost

Pět klíčů ke šťastné rodině – 5 svatých přikázání pro rodiče

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář