Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přednášky profesora Václava Wolfa na Filosofické fakultě UK v Praze se konají vždy v pondělí od 19:10 do 20:50 v učebně č.301 (3. poschodí proti schodišti mírně vpravo). Je to na náměstí Jana Palacha, v trojúhelníku FF UK(filosofická) - Rudolfinum - PF UK(právnická) (metro A Staroměstská-východ Kaprova, nebo tramvaj 17 Právnická fakulta-šikmo přes křižovatku)

 

http://cs.wikipedia.org/wiki/Václav_Wolf

Přednášky jsou otevřené veřejnosti, pro každého kdo přijde z ulice a posadí se v posluchárně. Dne 13.10.2014 zatím proběhla úvodní přednáška k tématu. Učebnice je ve španělštině, přednášky jsou česky.

V pondělí 27.10.2014 bude fakulta zavřena. Další přednáška bude 3.11.2014.

Během akademického roku 2014/2015 v tomto semináři probíhají přednášky na téma:

Historie středověké filosofie,

podle vysokoškolské učebnice Prof. José Ignasiho Saranyanyho.
Stejnojmenné fakulty existují na řadě universit ve Španělsku.


Fotokopii učebnice lze číst na hyperlinku:
https://www.scribd.com/doc/222968910/Saranyana-Historia-de-La-Filosofia-Medieval

kde si lze celou knihu stáhnout (download) do svého PC ve formátu PDF zdarma.
(na uvedeném linku vidíme podle razítka, že se jedná o výtisk, který vlastní a který digitalizovala Universita v Mexico City - UNAM, nejstarší universita na Americkém kontinentu, a také největší a nejrenomovanější universita v rámci všech latinsko-amerických zemí)


PDF soubor je čitelný na všech počítačových platformách, jakož i v naprosté většině tabletů a současných telefonů (v operačním systému Android je zdarma program Polaris Viewer, nebo placený Office Suite Pro) na čtení formátu PDF. Text je sice španělský, ale při přepisu jmen, měst, názvů spisů apod. stačí, aby pan profesor řekl v které kapitole a na které straně a můžete se sami podívat (máte-li text ve svém přenosném zařízení). Dostatečně srozumitelné i pro italštináře a portugalštináře. (dále srozumitelné také pro latináře a francouzštináře - ovšem angličtináři a jiní -áři si ani neškrtnou)

Komu by se nedařilo si text stáhnout ze Scribd.com, pro ty jsem PDF uložil dočasně na Letetecká pošta.cz (je tam veřejně k dispozici po dobu 33 dnů)

http://LeteckaPosta.cz/845380495

Patristické texty v češtině (o kterých byla řeč na přednášce 13.10. — viz foto s popsanou tabulí) jsou ke stažení na webu:
http://www.fatym.com/taf/knihy/patrol/index.htm









 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář